Para colaborar: plataformaoap@hotmail.com

Cada semana una nueva entrada.

jueves, 25 de noviembre de 2010

ELECCIONS CATALANES: Els aspirants: PxC, RI, SCI




En aquestes eleccions hi ha tres partits de creació recent que s’han fet sentir pels seus missatges gairebé monotemàtics. Parlem de Reagrupament, Solidaritat Catalana per la Independència (SI) I Plataforma per Catalunya (PxC). Els dos primers tenen com a idea central del seu programa la independència de Catalunya. Plataforma en canvi centra el seu discurs en la lluita contra l’immigració, especialment contra aquella amb creences musulmanes.

Els sondejos apunten que Reagrupament obtindria un escó i Solidaritat podria obtenir de 2 a 4 escons. Seria un resultat positiu per ambdós tenint en compte que son parits sorgits fa poc. D’aquest posible resultat es pot interpretar que part de l’electorat reforça la voluntat de la independència, avivada despres de la sentència de l’Estatut i de la perdua de confiança amb ERC.
Pel que fa a PxC, el seu lider, Josep Anglada, espera arribar al Parlament, pero falta veure si tota la polemica que aixeca amb les seves declaracions comentaris obté el sufient recolçament a les urnes.

Però per molts calculs, suposicions o previsions, no hi ha res dit. Hem d’esperar al 28-N per saber realment com ha arribat els misatges d’aquests partits als catalans.

ADELL MONCHO
Politólogo

No hay comentarios:

Publicar un comentario